KONSERTIT LAPSILLE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taiteilijoiden Sibelius –konsertti on noussut kaikkien aikojen suosituimmaksi lastenkonsertiksi Suomessa. Vuodesta 2010 alkaen Konserttikeskus ry on järjestänyt yli 1300 koulukonserttia eri puolilla Suomea., näissä konserteissa on ollut jo yli 300 000 kuulijaa. Taiteilijoiden koulukonsertit ovat saaneet viime vuosina suuren suosion myös Suomen rajojen ulkopuolella; Hongkongissa, Italiassa, Belgiassa, Norjassa ja Yhdysvalloissa.

 

Tarinallisissa lastenkonserteissa taiteilijat esittävät Sibeliuksen musiikkia ja kertovat kappaleiden välissä tarinoita Sibeliuksen elämästä ja konsertissa kuultavista sävellyksistä hyvin mukaansa tempaavalla tavalla. Tarinallisten konserttien käsikirjoitukset ovat sellisti Jussi Makkosen käsialaa ja Hämeenlinnan Sibelius –seura myönsi joulukuussa 2014 Makkoselle Sibeliuksen syntymäkotimitalin ansioistaan Sibeliuksen musiikin esittäjänä sadoille tuhansille koululaisille. Elokuussa 2015 Kalevala Korun kulttuurisäätiö myönsi Makkoselle tunnustuspalkinnon merkittävästä työstään suomalaisen kulttuurin hyväksi.

 

Lapsille ja koululaisille suunnatussa multimediakonsertissa Makkonen ja Azezian tarjoavat parhaat palat Sibelius Inspiration –multimediakonsertistaan. Tätä uutta multimediakonserttia on esitetty kouluissa syksystä 2015 alkaen ja vastaanotto on ollut todella innostunutta.

 

Tammikuussa 2015 julkaistiin Makkosen ja Azezianin aloitteesta syntynyt Soiva metsä –Jean Sibeliuksen matkassa -lasten kuvakirja suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Kirja on noussut Suomen myydyimpien lastenkirjojen joukkoon. Soiva metsä –kirjan kuvitti Katri Kirkkopelto ja tämä kirja on jaettu vuonna 2015 jokaiseen suomalaiseen alakouluun Opetusministeriön tuella. Voit katsoa videon tämän kirjan syntyvaiheista täältä:

 

 

Musiikkitalo 8.4.2015 307